Sunday, January 4, 2009

Yes Man


My 1st thought,"What kind of movie is this?!!" By Looking at the poster, i'm not really attracted to watch it. Perhaps due to Jim Carrey as the main cast, i'm willing to gamble my RM9 to watch Yes Man on the last day before going back to Kota Bharu=D

.:: Yes Man Promotional Poster ::.

And YES!!!! hehe.. it's an awesome,great, hilarious movie after all. I recommended u guys to watch this A-rated movie by myself of course=P

Yes Man is a 2008 American comedy film directed by Peyton Reed and starring Jim Carrey. The film is based on the true story and 2005 book The Yes Man by British humourist Danny Wallace. To make it short, Carl(Jim Carrey) is a very negative, anti-social person who always say 'No!' to anybody regards whatever reason. He loves to live by himself, alone, and one of the cause of his behavior is marriage failure.

But one day, after attending the "Yes!" seminar(by accident), his life changes dramatically. Whenever he say Yes, good things happen but at the same time there's a catch for it, HAHAHA... dats the FUn part!

Wanna know more? Do watch it! Seriously, u'll love it too ^_^ I ended up feeling very satisfied, rasa cam nak tepuk tangan kuat2 jek.. punyela suke cite ni, Huhu

3 comments:

Wahidah said...

best eik citer ni..bole la pi tgk..ingtkan tk besttt

Mas Elyna said...

1 muvie je? nina dah review 4muvie mgu lepas =p
================================
dlm masa 3 hari ni org dah tgk 4 movie (abih duit...ekekek)
so here's da review...(review ke komen? pepe jela)

1. the day the earth stood still (pada hari bumi itu berdiri teguh)
- memula mmg org agak skeptikal nak nengok cite ni sbb ada badi keanu - matrix, so org agak2 cite ni sure complicated tahap sixsense la...tapi bile dah tgk rasa xdela pening sgt nak paham. cite die sng je, mamat klaatu ni dtg bumi sbb nak slamatkan bumi drpd dibinasakan oleh....(tgk sendiri)
- part yg best: yakjuj dan makjuj yg membinasakan (scaaaaaary)
- 4 bintang ;)

2. bedtime stories (cerita masa tidur)
- rasa tertipu gakla sbb ingatkan sume bedtime stories yg die cite kat anak buah dia tu jadi real, rupanya jadi real tapi dlm konteks yg berbeza (tgk sendiri). tapi kalo dah namanya adam sandler...mmg superb la citenya! besttttt............
- part yg best: guinea pig belaan budak2 tu yg bermata super besar...klakar gile!!!!!
- 4 1/2 bintang ;)

3. the spirit (roh itu)
- sux!!!!!!!!! korg jgnla tengok cite ni, mengabihkan boreh ajo! dgn jalan cite yg lintang pukang, efek tahap melampau (kalo dlm photoshop: contrast:max, hue:yellowish, saturation: max, brightness:min) sakit mata!!!! tapi kalo laki agaknye korg sukela nengok pompuan2 seksi dlm tuh. hero kasanova. hampehhhhhhh!!!! pehtu ada hati nak wat sequel lak tu
- part yg best: 1st time tengok ramai org blah kuar wyg sblm abih cite
- 1 bintang (markah kesian)

4. yes man (lelaki ya)
- best gak. cite ni xdela efek cgi, just a story about normal guy. org besa2 mcm kite ni. stuck in a boring job, bujang terlajak n thinks life's sux! idup dia berubah bila dia mula berkata "ya" kpd apa saja yg dtg dlm hidupnya...a movie with full inspiration. bestla cite ni, xboring. sape yg rasa nak inspirasi utk hidup, silalah menonton yes men.
- part yg best: tengok awek dia nye gig...klakar gile lirik. indie btol
- 4 1/2 bintang
==============================

syg, nak tgk histeria! kwn cakap best gile. kwn laki tu ckp....

~MioR AzrIzal~ said...

To Wahidah: Aina's fren kan? yep.. mule2 saya pun ingat xbes tp sesungguhnya ia sangatla bes and puas ati, rasa sangat berbaloi malah kalo bayar rm20 pun saya sanggup, hahaha.. tp arap janganla naik harga

To Nina: wahahaha... panjang giler komen so saya dengan berbesar atinya post komen ini dalam blog gak ;) besla...