Wednesday, January 7, 2009

Reviews yang bes! (On Courtesy from NIna..hehe)

Oleh kerana saya mendapati komen ini bagus, so saya post on my blog gak! hehe.. simple tapi padat =) Thanks Nina!

================================

dlm masa 3 hari ni org dah tgk 4 movie (abih duit...ekekek)
so here's da review...(review ke komen? pepe jela)

1. the day the earth stood still (pada hari bumi itu berdiri teguh)
- memula mmg org agak skeptikal nak nengok cite ni sbb ada badi keanu - matrix, so org agak2 cite ni sure complicated tahap sixsense la...tapi bile dah tgk rasa xdela pening sgt nak paham. cite die sng je, mamat klaatu ni dtg bumi sbb nak slamatkan bumi drpd dibinasakan oleh....(tgk sendiri)
- part yg best: yakjuj dan makjuj yg membinasakan (scaaaaaary)
- 4 bintang ;)

2. bedtime stories (cerita masa tidur)
- rasa tertipu gakla sbb ingatkan sume bedtime stories yg die cite kat anak buah dia tu jadi real, rupanya jadi real tapi dlm konteks yg berbeza (tgk sendiri). tapi kalo dah namanya adam sandler...mmg superb la citenya! besttttt............
- part yg best: guinea pig belaan budak2 tu yg bermata super besar...klakar gile!!!!!
- 4 1/2 bintang ;)

3. the spirit (roh itu)
- sux!!!!!!!!! korg jgnla tengok cite ni, mengabihkan boreh ajo! dgn jalan cite yg lintang pukang, efek tahap melampau (kalo dlm photoshop: contrast:max, hue:yellowish, saturation: max, brightness:min) sakit mata!!!! tapi kalo laki agaknye korg sukela nengok pompuan2 seksi dlm tuh. hero kasanova. hampehhhhhhh!!!! pehtu ada hati nak wat sequel lak tu
- part yg best: 1st time tengok ramai org blah kuar wyg sblm abih cite
- 1 bintang (markah kesian)

4. yes man (lelaki ya)
- best gak. cite ni xdela efek cgi, just a story about normal guy. org besa2 mcm kite ni. stuck in a boring job, bujang terlajak n thinks life's sux! idup dia berubah bila dia mula berkata "ya" kpd apa saja yg dtg dlm hidupnya...a movie with full inspiration. bestla cite ni, xboring. sape yg rasa nak inspirasi utk hidup, silalah menonton yes men.
- part yg best: tengok awek dia nye gig...klakar gile lirik. indie btol
- 4 1/2 bintang

==============================

5 comments:

Mas Elyna said...

bagus tol syg ni...kna byr royalty tau! muahahahaa =p

fairuz said...

oo..tgk muvie ye!..study2..the exams is coming soon..huhu(,")

~MioR AzrIzal~ said...

Mas Elyna: Haha... kalo de royalti org bagi ek ;)

Fairuz: Huhu... ye la... ngah pulun ah ni =D thanks for reminding!

Anonymous said...

check out this film.... Slumdog Millionaire...

Anonymous said...

would like 2 suggest citer remaja thai Season's Change...box office 2006. I gave 2 thumbs up! not 2 forgets 2 Spanish films from the director Guillermo del Toro.. Pan's Labyrinth & the orphanage! citer melayu...hmmmmm...not in my dictionary! hahaha