Tuesday, April 7, 2009

Post Busy Days Report Part II

31/3/09 - Heading back to Kota Bharu. Though diorang cakap bertolak pukul 8.30 pagi, rupa2nya ada Udang Di Sebalik Batu! Singgah sana sini rupanya... ceh.. awat xhabaq awal2. huhu.. pakai pun dahla comot giler aritu. Breakfast kat area Flat Sri Pinang rasanya. Then diorang stop kat satu pasar di tepi stadium negeri tapi saya xturun pun. Pastu gi Penang Road. Stop for about an hour. So most guys headed to Prangin Mall. Saya pi arked game =P Kuang2.. 12.30pm bertolak ke Kota Bharu dengan coaster USM yang dah nak rosak.. and memang rosak pun kat Pasir Tumboh.. tensen2 =P

1/4/09 - APRIL FOOL! he3.. tapi jangan celebrate okai.. mcm2 cerita saya dengar berkaitan April Fool ni termasukla yang memperbodohkan saudara2 SeIslam kita pada zaman dahulu kala. Doing clinic works as usual. Dapat gak ambik impression untuk working model for bridge =)

2/4/09 - Ponteng GDP =P tolong drive keta untuk Lan balik Manir, Kuala Terengganu. Dia Dislocate shoulder masa kat UiTM Shah Alam so dia balik nak ngurut.. and turn out pas ngurut memang okay sgt2 bahu dia. Good for him..masa on the way, makan sotong goreng tepung kat tepi pantai di Penarek =D his family was so so nice for welcoming me at their house =D pas balik ngurut singgah satu kedai mee rebus yang bagi saya pelik (as a budak Kedah la...) tp okayla.. nampak cam mee sup je actually tapi diorang panggil mee rebus.

3/4/09 - Plan nak pi mandi air terjun/sungai kat Kuala Berang tapi xjadi pas singgah di umah kawan ayah Lan di sana. Ujan lebat.. Terjumpa Sani ms smyg jumaat di masjid kuala berang. Pas beli selipar jepun untuk ayah lan yang ilang seliparnya kena rampok di masjid, singgah plak kedai kek.. macam2 la diorang ni =P sy pun tmpang sekaki, dapat makan cheese kek petang tu. hehe..dahla disambung dengan cendawan goreng tepung yang sedap dimasak oleh mak Lan. diorang bab makan2 ni memang pemurah ngat! Kembung perut saya ms balik KB.

4/9/09 - pagi tu pi mancing ikan dalam ujan kat tasik tepi stadium sultan mizan. tp sorang pun xdapat hasil... ha3 rupa2nya diorang pun 1st time try mancing situ. balik ke KOta Bharu pada jam 3 petang. singgah di jerteh untuk hantar adik and sepupu Lan yang sekolah kat sana =) Singgah makan sate kat Jabi, bes! tp syg, perut ngah kembung masa tu... hu3


Moral of the story: Pas makan Buffet Tenji, pi umah Lan.. berat tambah 1.5kg!! skang dah rajin pi gym balik.. he3..insaf2...

5 comments:

toYa said...

ahhahe..leh ingat dgn detail tu... bravo bravo =p

p/s: letakla link blog nina kat blogroll...!!

~MioR AzrIzal~ said...

dulu dah try letak tapi xjadi but skang dah boleh! hehehe ... yeah!

:: alia diyana :: said...

byk gile makan kt umah lan... x tapau bwk balik usm ke? hehe

Wan Nurhidayati said...

cendawan goreng tepung? sotong goreng tepung? wow.. sedappp tuh!

~MioR AzrIzal~ said...

alia: he3.. tu la kan, actually xsebut semua makanan lagi tu. kalo cakap, sure terkejut beruk sume =P ingat nak tapau tp xsedap la dah cejuk

wan nurhidayati =P : sedapp!!! kena test dulu br tau.. ;)