Sunday, September 14, 2008

Sedehnya (-_-)

Dalam masa 2 hari lagi, akan terbukti sama ada sorang lagi Hamba Allah itu akan menjadi PM Malaysia yang baru ke tak.. kalo tak jadi, memang terbukti gelaran "Kaki Temberang" yang diberikan kepada beliau semasa menuntut di UM. Saya pun dah tak tahu apa nak jadi ngan Malaysia. Kini dah menjadi macam satu trend di mana tiap negara pasti ada isunya masing2, kalo bukan perang, pasal politik la, makan tak cukup (ni yang paling sedeh sekali..), racism (mencik sekali!).

Alhamdulillah di dalam negara kita, perang bukan menjadi satu isu dan saya amat bersyukur! Minta dijauhkan sangat2 daripada berlaku. Saya syg kawan2 Melayu, Islam, Cina, India, etc saya! Masa gi GYS baru ni pun, saya berkawan baik dengan orang Filipina yg namanya Stephen Alquiza. He's very nice, studies pasal Theology, so besar kemungkinan jadi Paderi kot soon. tp kami xpenah anggap agama itu sebagai satu isu, we respect each other, we talked bout other things, we laugh at every funny moment. Roommate saya ketika itu lak org Acheh, Surya Putra. Dia pun baik.. macam2 dia cerita especially masa tempat die kena tsunami. yg menariknya he's one of the victim too.. dikejar ombak, so dia lari hampir 2 jam! besides them, i also make friends with Tareq, Kamil, Chi Wei, Adrian Lee, Albert, n many2 more,there were lots of Chinese Singaporeans. they are all nice. If u know other races very dearly, then u will realize that they are the same, nice people like us too. it's juz our leaders dat im quite despise nowadays.

So why can't our leaders get along well? Pilihanraya dah lepas tapi bertekak macam nak election lagi soon =( now is the time to do their responsibilities, pala hotak diorang janji pilihanraya baru ni terkubur camtu je. ngelat wat keja la tu. what i see rite now, bagilah Pak Lah buat keja dia.. dah dia yang dapat majoriti. yang pi sebok nak curi kerusi parlimen org watpe, ngaku jela dah kalah kalini. mana nak tau leh menang lak during 13th election. if this keeps go on.. confirm Malaysians so pissed off with u opposition n also Government. same je korang ni.. yg pihak government lak xpandai tutup mulut, asek kuar je fakta yang sensitif2. so stupid...

At this moment, ramai rindukan Tun Dr. Mahathir. ramai sayangkan dia walaupun dia ada gak salah silapnya sendiri tapi sumbangan beliau terlalu besar sekaligus mengaburi kesilapan yang dilakukan. Dia tegas, bijak, pada masa yang sama prihatin terhadap bangsa Melayu dan tak ketinggalan menjaga kebajikan kaum lain. Beliau sanggup kuar dari klinik untuk examine pesakit dalam kereta! saya xtau macam mana kalo Dr. M xada lagi pasni.. sedey sangat2.. xmungkin ada lagi pemimpin Malaysia seperti Tun=( in ere i wanna shout!

I Love Tun Dr. Mahathir so much!!!

2 comments:

Muhd Aizat said...

mior..sorry to say, from my opinion, whats happen today was caused by 22 years mahathir's ruling in malaysia..he's the one who plant the seed of chaos, during his time, there was so much rules and regulations in umno n country (in general) has been changed to make sure nobody can challenge him..when he has retired, he put so much blame on the current government..actually what he has lamented nowadays is happen due to his act in the past. However, mahathir is an efficient n competent leader..he stick to his words n actions..and know what he's doing..not like current PM whom for me is the stupid PM that Malaysia ever had.. After all I just wish for the best for our country.. I want a leader who think about the rakyat first, not his own family n cronies.. Just my opinion eh..no heart feelings eh Mior..hehe..Lama tak jupe..next time gathering make sure ade k..adios.. =)

mavis2020 said...

hehe.. everybody has their own opinion, xkesah je, no heart feelings too.. i never said mahathir was also perfect, he also has his own weaknesses but, all this chaos never happen during his time coz dia pandai cover n control. sdey jela ngan politik mangkuk skang. pas aku abes study kompem aku attend tiap gathering! hehe.. promise!